28 Nisan 2013 Pazar

Rambo 1-2-3-4 Boxset (BRRip) TR Dublaj





Vietnam gazisi John Rambo küçük bir kasabanın şerifi tarafından taciz edilince kontrolden çıkar. Eski bir Yeşil Bereli olduğu farkedilinceye kadar iş işten geçer. Rambo bir polisi öldürüp kırsal alana kaçar. Görevlilerin, bu genç adamın köşeye sıkıştırıldığında tam bir ölüm makinasına dönüştüğünü anlamaları için mıntıkadaki silahlı personelin çoğunun hayatını kaybetmesini beklemek gerekecektir. Yardım için bölgeye Rambo'nun Vietnam'daki komutanı Albay Trautman gelir. Kendi yetiştirdiği ölüm makinasını yakından tanıyan tecrübeli askerin, yetkililere tek bir önerisi olacaktır.






Özel operasyonlar konusunda uzman olan Vietnam gazisi John Rambo (Sylvester Stallone) manevi babası Albay Trautman (Richard Crenna) tarafından hapisten çıkarılmış ve tekrar orduya katılarak özel bir görev için Vietnam'a gönderilmiştir.Görevi,askeri haber alma tarafından esir tutuldukları belirlenen Amerikan askerlerinin izini bulmaktır.Yapılan plana göre Rambo, düşmanla sıcak temasa girmeden sadece fotoğraf çekip bölgeden ayrılacaktır.Rambo bir süre sonra korkunç gerçeğin farkına varır:Kendi kuvvetleri tarafından ihanete uğramıştır.Oyunu kendi kurallarına göre oynamaya karar veren Rambo,verilen emirleri çiğneyerek esir tutulan ınsanları kurtarmaya karar verir.Kendisine yardım eden Vietnamlı Co Bao(Julia Nickson)'nun da yardımıyla Rambo, gerilla taktikleri kullanarak ölümcül düşmanlarını alt etmeye çalışır.






Vietnam gazisi ve eski Yeşil Bereli John Rambo, başından geçen tatsız deneyimler sonucu şimdi artık inzivaya çekilmiş(!), para karşılığı dövüşerek budistlere yardım etmektedir. Eski komutanı Albay Trautman bir kez daha talebesinin hayatına girer ve yardımını ister. Sovyet işgalindeki Afganistan'da, ABD'nin yardım edip kolladığı mücahitlerle omuz omuza çarpışması gerekmektedir. Rambo Albay'ın teklifini reddeder. Bir kez daha devleti tarafından oyuna getirilmekten korkar. Trautman Afganistan'a döner ve Ruslar tarafından kaçırılıp işkence görür. Olayın kişiselleşmesi Rambo'nun soluğu Afganistan'da alması için yeterlidir. Burada Rusların yerel halka nasıl eziyet ettiğini gördüğünde, savaş onun için yeniden başlamak zorundadır artık. Komik derecede inandırıcılıktan uzak olan Rambo 3 , sadece İlk Kan gibi esaslı bir filmin mirasını daha da suistimal etmekle kalmamış, aynı zamanda Rusya'nın Afganistan'dan çekilmeye başladığı bir dönemde vizyona girerek politik olarak yanlış ve talihsiz bir başlangıç da yapmıştır.






Serinin son filminin üzerinden 20 yıl geçmiştir ve artık kuzey Tayland?a yerleşmiş olan JOHN RAMBO Salween Nehri üzerinde çalışan bir bot işletmektedir. Tayland-Burma sınırında (Myanmar) devam eden dünyanın en uzun sürmüş sivil savaşlarından biri, Burma-Karen mücadelesi 60. yılına girmiştir. Ancak, artık dağlarda ve ormanlarda balık tutarak, avladığı zehirli yılanları satarak geçinen, yalnız ve basit bir hayat süren Rambo savaşmayı, asilerin ya da barış gönüllülerinin peşinden gitmeyi çoktan bırakmıştır. Tüm bunlar, bir grup insan hakları misyoneri gelip de Amerikalı bir nehir rehperi John Rambo?yu aramaya başladığında değişir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder